2011. szeptember 23., péntek

Seven Sisters West Sussex

Mostmár ha kutatjuk mit is együnk itt angliában, akkor menjünk egy kicsit ki a szabadba is. A mozgás jót tesz, ha még a szemmozgás a képernyőn az egyetlen fizikai megerőltetés(em) néha. :)
Dél Angliát, annak tengerpartjait Nagybritannia nyaralásaival hozzák kapcsolatba. A Brittek a nagyvárosi nyüsgésből, stresszből, hétköznapi kipufogócső gáz adagból menekülve Sussex partjaira utazva fújják ki magukat. Londonból rengetegen ide jönnek két - három napra, családi kiruccanásra. Autóval egy órányira, vonattal másfélóra, így könnyen elérhető és aránylag ólcsón (angolzsebre mérve).

West Sussex és East Sussex partjai a Blue Flag címmel büszkélkednek, ami a tisztaságát illetve rendezettségét jelzi, a világon 3650 ilyen part található. Itt.
Dimbes-dombos tája lehetőséget nyújt hegyi túrázástól, piknikezés, úszás, halászat, kajakozás és még sokmás programra.
Mi mindebből még nagyon kevés helyet tudtunk meglátogatni, ebből a legszebb és a világszerte ismert Seven Sisters szikláit tudom kiemelni.

A Seven Sisters krétás sziklasor a South Downs Nemzeti parkban található, 280 hektáron fekszik Seaford és Eastborne között hosszan. Sok film jelenetnek adott helyszínt, mint a Robin Hood vagy a Atonement.
Egy kis kép ízelítő, ha valaki erre jár szivesen leugorhatunk egy piknikre, az álompartra :)



2 megjegyzés:

  1. Szia! Most talaltam a blogra Csilla es Csabi ozzi blogjan keresztul :) Mi is Bognorban lakunk, nemreg koltoztunk ide. Bar latom, mar egy honapja nem irtal, ha esetleg meg nezel errefele, felvehetnenk a kapcsolatot!
    Csilla

    VálaszTörlés
  2. szio! nem irtam, bizony ez igaz, mindig olyankor irok bejegyzest, amikor erdekesnek talalom angliat:)) itt Bognorban? irjal e-mailt! a cimem emesepeter2@gmail.com . Orulok, hogy jeleztel! udv

    VálaszTörlés