2011. április 16., szombat

Hwyl Fawr (Viszlát) Wales

Mostmár Bognor Regis-ben vagyunk. Ez egy egészen más tapasztalat!
Elsősorban....emberek laknak itt sokan, nem bárányok a réten. Emberek a városban című fejezethez érkeztünk az UK-ban való ittlétünk alatt.

Így az egy év letelte után egy sűrűn lakott területre jönni üdítő érzés olyan helyről, ahová az ember akkor vágyik, amikor elege van a stresszből és el akar menekülni a csendbe, az egyszerűségbe, hogy egy kis nyugalmat nyerjen. Ez határozta meg Walest.
A hely számomra a nyugalmat, a taotikus egyszerúséget, a harmoniát és a természet felülmulhatatlan művészi erejét jelképezi. Ezt hozom onnan magammal, és mindenkinek azt tudom mondani, hogy a paradicsomhoz közel álló tájképek és érzések öntik el azt, aki ezt a helyet meglátogatja. A blogban több helyen is fotókkal és leírásokkal próbáltam illusztrálni milyen szép tájak és tengerpartok vettek körül Walesben minket, ha valaki itt él UK-ban vagy messzebb és szeretne ellátogatni a gallok földjére, szívesen állunk rendelkezésre a legszebb helyeket megmutatni :)


Mi elérkeztünk életünk azon fejezetéhez, amikor újra a csörömpölő autók, zenétől hangos utcák, kacagástól és pohárkoccanástól hangos kávézók vonzanak, a lehetőség, hogy újabb emberekkel ismerkedjünnk, lehetőség szerint magyar társaság vegyen minket körül, erre vágyunk.

Ízelítő linkek itt, mozgasd az egeret :D




Bognor Regis, Butlins Holiday Resort

Első állomásunk Bognor Regis. Nagy örömmel fogadtuk, egy kellemes hangulatu kis kertváros, gyönyörű házakkal, színekkel, már már nyári színekbe öltöztetett parkokkal, virágok és sok sok ember, ez az ami így egy pár nap után eszembe jut, persze a legfontosabb ebben, hogy mégsem az a túlzsúfolt mint pl. London, hanem tőle egy órányira, ami szerintem tökéletes. Főleg nekünk, akik eddig öt kerek órára laktunk :))))

Bognor Regis földrajzilag nagyon jó helyen van, Anglia déli partjainak egyik tengerparti üdüllő kisvárosa. Jellegzetessége az angol déli partoknak, hogy az ország legnaposabb és homokpartokkal körülvett területe. Ide tartozik Anglia tíz legnaposabb városa, így Bognor Regis is.
Az ismerőseink, akik itt élnek bemutatták a várost, és körbeutazva minden jelét megtalálni a nyárra való felkészülésnek és a turistákat csalogató üdüllő parkoknak. Nem is csodálom, hogy fél London ide jár fürdőzni. Álítólag nyáron folyamatos koncert, tengerparti szórakozás és sok sok nap vár ránk!!!

Számomra Wales hideg, szeles partjai után ez olyan érzés, mintha tíz fokkal költöztem volna át a nyárba...azonnal! hehe
Innen már a főváros olyan közel van, hogy végre tervezhetek magamnak koncertekre való eljutástól haverokkal való találkozásik, mert így már kivitelezhetővé válik. Ha itt maradunk ebben a városban, akkor ezek a dolgok már karnyújtásnyira vannak. Ez itt sokat számít.

Folyt. Köv.


1 megjegyzés:

  1. Hello!

    Tetszenek az altalad leirtak!

    En Skegness-ben, -ugyan annal a cegnel.. - eltem 8 honapot, de haza kellett koltoznom, mert szamomra kibirhatatlan volt az a hely. (En is a nyuzsit szeretem, az a hely pedig tul kicsi es mindentol, Londontol 3 oranyira volt messze..)

    Most itthon "uldogelve", azon vagyok, h en is Bognor-ba menjek, elsosorban London kozelsege miatt..

    Az euwork kft.-nek viszont nem szeretnek ujabb 350 fontot fizetni..

    Ezert kerdesem az lenne Kedves Blogiro:), h nem tudod, marc.tol toboroznak -e embereket nalatok?? Catering-ben dolgoztam, igy arra a teruletre ertenem. Ill. ott is ugy van, h reggelizetes es vacsoraztatas van? (meg hetfonkent es pentekenkent esetleg takaritas, 2-3 szobat 2 munkaido kozott??

    Valaszodat nagyon szepen megkoszonnem, mert eddig akit kerdeztem, nem valaszolt a levelemre.:( Pedig nagy szuksegem lenne az infokra!

    Nagyon szepen koszonom meg egyszer,

    Udv,

    Happy Adrie

    VálaszTörlés