2011. február 21., hétfő

Romanian meeting


Számunkra a 2o11 február 19 nagyon élménydús és emlékezetbeli napként marad meg. Az elmúlt egy évben vártunk rá, kerestük az alkalmat és úgy sosem jött össze. De ezen a hétvégén nagyon kellemes élményben volt részünk. A román család akikkel megismerkedtünk az év elején egy születésnapi ünneplésre összehívták a körzetben élő romániai ismerőseiket és nagy meglepetésünkre egy jó kis csapat gyült össze. Volt ott bukaresti, kolozsvári, tordai és még brazil is, aki román nyelven beszélt velünk (önszorgalomból megtanult). Volt sepsiszentgyörgyi is aki habár román anyanyelvű de mivel magyarok között nőtt fel ért magyarul, sőt a jó szentgyőrgyi tájszólással beszéli a románt :)Az ismerkedés románokkal itt még nagyobb öröm és hasznos is számunkra, mert az angol és a magyar nyelvhasználat mellett a románt is rendszeresen gyakorólhatjuk.
A találkozás alatt volt kacagás, élménymegosztás, a jó román ciorbă de fasole, töltöttkáposzta és vinete is az asztalon. A gyerekek futkorásztak a házban, a felnőttek ropogósan kacagtunk, nagyon családias hangulat alakult ki.
Rendkívűl jól éreztük magunkat, talán ha London környékén vagy olyan környéken laknánk, ahol sok román illetve magyar él, nem lenne ilyen fontos. Így még szerencsésebbek vagyunk, mert tudjuk értékelni ezeket a pillanatokat. Remélem hamarosan újra sikerül egy ilyen találkát összehozni.



Întâlnirea din sâmbătă a fost foarte specială. Suntem foarte fericiţi că am cunoscut pe voi. Aici în Wales este prima oară când avem şansa de a înâlni români aşa să fim toti împreună. A fi împreună, a râde, a mânca ciorbă şi sarmale ne-a dat clipe când am uitat de distanţele mari de acasă. Vă multumim mult pentu toate. Sper că ne putem întâlni în curând!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése