2011. február 4., péntek

A JÓ SZALONNA bejárja a világot ám!!!

Naagy csodában volt részünk! Legalábbis tudunk ennyire örülni a meglepetéseknek. A múlt héten dupla meglepetés ért minket, az egyik, hogy rátaláltunk egy román családdal egymásra itt Haverfordwestben, ami számunkra érdekes érzés volt arra gondolva, hogy az utóbbi 1o hónapban ebben a körzetben egyáltalán nem láttunk és hallottunk román vagy akár magyar anyanyelvű emberkéket futkározni. Összesen egy románt találtunk, akivel azóta is tartjuk a kapcsolatot. Ugyanezt elmondanánk szivesen a magyarokkal kapcsolatban is, de sajnos egyetlen egy szlovákiai magyar lánnyal sikerült felvenni a kapcsolatot, de a találkozások száma nem haladta megy az 1-et vele egy év alatt, sajnos...Nade a második csoda: KOLOZSVÁRI SZALONNA a világ másik felén is lapul az emberek hűtőjében, jó ízes, füstőlt, otthoni érzéseket felerősítve!! A román család megajéndékozott egy tábla szalonnával és bizony nagyon FELDOBTA a napjainkat.


Annak, aki távol él az otthoni ízektől talán nem is kell mondjam, hogy ezek az "apróságok" milyen jelentőséggel bírnak. Én sem gondoltam, hogy valaha blogba foglalom mekkora öröm itt KÉTEZERHÉTSZÁZvalahány km.-re valakitől szalonnát kapni:)))
Mostmár elmodhatom, hogy lassan egy év alatt majdnem minden olyan kaját és főzéshez való alapanyagot megtaláltunk, amiből székely módra lehet főzni!

A jó kis puliszka zamat :)

Nem is tagadom, hogy ez indította be nálam a főzési motivációt. Talán ha még mindig otthon lennék, egyáltalán nem érdekelne a konyhában való pörgés, node semmi sem történik véletlenségből, nemde?

2 megjegyzés:

  1. Ó, te Mesi, még sosem láttam szalonnát ilyen szépnek:D

    VálaszTörlés
  2. :D az ízét kár, hogy nem lehet elküldeni, te lennel az első, akinek küldenék!

    VálaszTörlés