2011. január 8., szombat

London emlékkép(p)

London úgy ahogy van érdekes. Erről nincs is amit írni, hisz sokan már megtapasztaltátok. Van aki többszőr, van aki csak egyszer, de a fővárosi feelinget nem megírni kell, hanem megtapasztalni. Rengeteg ember, hatalmas forgalom, talán vannak emberek akiknek egyenessen borzalom ilyen zsúfolt környezetbe kerülni, de nekünk, akik az ország másik felén lakunk egy olyan környezetben, ahol 1o ember már kissebb tömegnek számít nagyon jól jött egy kis nyüzsgés.
Nekem ezúttal másodszorra volt alkalmam megnézni az angliai fővárost, mégis az épületek, a helyszínek, a paloták és a séták is egészen más élmény nyújtottak. Mintha életemben előszőr láttam voltna újra :).

Úgy döntöttünk a párommal, hogy ez a kiruccanás nem a múzeumok és a turista vonzó helyekről szól majd, hanem végigsétáljuk egyik szeletét Londonnak. Természetesen Westminster lett ez a "szelet" és az egyes körzet. London 8 körzete olyan nagyméretet ölt, hogy valószínüleg az ott lakó átlagos ember is csak kimondottan az otthonán és a munkahelyéhez vezető úton kívül maximum egy kisvárosi környhezethez mért területét képes megjegyezni.
Ez is AKKORA szelet, hogy közlekednünk kellett metróval, busszal, gyalogosan és még biciklivel is...:D A biciklizés tünt a legszimpatikusabbnak, sokkal egyszerübb és hozzáférhetőbbnek tűnt bérelni, mint például Amsterdamban.
A város rengeteg pontján található publikus Barclays bicikli kölcsönző, mindössze egy fontért körbe lehet kerülni szabadon s kényelmesen a város főbb központi részeit.
A kölcsönzése nagyon egyszerű, kártyával vagy akár készpénzel saját magadnak a gépbe fizetsz, tekeregsz egy nagyot és bármelyik másik ilyen bicikli megörzőjébe visszaálítod. Nem kell tartani attól, hogy bezár a kölcsonző, mert te magadnak intézed. Így sikerült nekünk még éjjel egy körül is biciklizni nyugisan :)

Számomra kezdett egy új fotózási forma szimpatikussá válni, az optikailag csaló fényképek és célba vettem egy pár helyszínt Londonban, ahol magamról csináltattam ilyen típusú képeket.
Ez viszont már egy olyan élmény, amit a bloggomban is jól esik megmutatni.

Kellemes napot mindenkinek! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése