2011. január 23., vasárnap

Eső, eső, ESŐŐŐ

Lassan eltelt egy egész hónap az újévből, és amennyire gyorsan pörögtek le a hétköznapok a múlt év végén, olyan lassúnak tűnik most. Wales nyugati csücskében az időjárás nagyon változatos, de legfőképpen párás, csapadékos (Egy régebbi bejegyzés az waleszi időjárásról) Mindez nagyon befolyásolja a hangulatot is, lehet nagyon átlagosan hangzik, amikor valaki azt mondja, hogy olyan vagy mint az időjárás, viszont néha az átlagos dolgok valóra válnak. Nekem az itteni időjárás ingadozása nagyon befolyásolja a hangulatom ezekben a napokban, néha úgy érzem, mintha mindkét lábamra egy egy nagy súly nehezedne és lehúzna:).
Az internet csodálatos világa erre is hasznos válaszokat ad, persze egész az extrémekig. Egy érdekes kutatást találtam viszont, amit megszeretnék osztani: a Humboldt berlini egyetem kétezer emberen végzett megfigyelést, hogyan befolyásolja a hangulat-ingadizásaikat az időjárás változása.
Az embereket négy alapvető csoportba osztották, a bizonyos évszakokat kedvelők, akik a telet kedvelik jobban, így a hideg jó hatással van rájuk, azok akik a melegben érzik jól magukat a nyarat tartották kedvenc évszakuknak, akik például az esőt nagyon szeretik vagy azok, akiket nem befolyásol az időjárás ( a mázlisták).
(fuck rain illusztráció)
Megállapították, hogy a napból kapott D-vitamin nagy szerepet játszik a szervezet kiegyensúlyozottságában és azok, akik ebben az esetben a rosszabb időjárással maradtak sokkal kevessebb természetes D-vitaminhoz jutottak. Ennek tünete az energiahiány, a kimerültség, kedvetlenség és fáradság érzése időnként.

Tehát rám nézve ez utóbbi kategória illik alegjobban, az időjárás váltakozása ebben a hónapban az eső, majd sűrű ködöt szövő pára, reggeli hideg, majd megint eső délután, egy kis nap, de már a felhő támad mögötte, szóval na...a napra sokat kell még várni, talán az elkövetkező kirándulásunkig :)
DE itt jön a JÓ HÍR!: egy kis D-vitamin kiegészítő szedésével és érdekes, ösztönző programokkal, tevékenységekkel a szervezet és a lélek is felerősödik és legfőképpen csökken a fáradékonyság érzése - mondják az okosok - így ha van olyan olvasó, akinek a napok hasonló okok miatt nehezebben telnek, akkor ajánlom erőssen a D-vitamint, vagy a menekülést "melegebb éghajlatra" feltöltődni!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése