2010. október 3., vasárnap


Most az ősz beköszönésével itt Angliában sokkal jobban megéljük a sötét égboltok és a sűrű hidegesőzések miatti a hangulati ingadozásokat, az úgynevezett "up side down" érzését. Mi azzal vagyunk szokva az őszt illetően, hogy igenis ha rossz idő van, akkor reggel jól felőltözve indulunk a napnak és az estét egy csendes filmnézéssel zárjuk. Ez az elmúlt időben lehetetlen projektnek bizonyult, mármint tervezni előre a hetet, egyeztetni a szabadnapunkat a jó idővel.

Angliának ezen területére jellemző az óceáni éghajlat, walesben a nyarak hűvösek, átlagban júliusban 14- 17 °C, télen +2 és −4 °C között ingadozik, a levegő párás, épp ebből az okból kifolyólag nagyon gyorsan felhők gyűlnek a tengerparti kellemes séta alatt, aztán menekülj ha tudsz a
hűvös eső és a 3o mérfőld/óra sebességű szél elől....:)))

Így szokás errefelé, hogyha az emberek a családi délutánt a tengerparton töltik, akkor nem fürdődresszet és napszemüveget visznek magukkal, hanem vastagon öltözve autóból bámúlják együtt a gyünyűszép sziklás tengerpartot egy-egy jó forró kávé, kóla és gyorskaja mellett...mindezt nyáron!!!



Mostmár persze ősz van, így nemcsak a hőmérséklet, hanem az embereknek hangulata is rohamosan a szomorúság, az ezt követő bezárkózóttság fele halad, álítólag elfogadott és nagyonis figyelemre méltó depressziós időszak következik az angolok számára, illetve az ittélők számára is, ami majd divatosnak is nevezhető.
Mindez tart október és március közt, úgyhogy mi úgydöntöttünk bizony harcolunk az őszi divat ellen és halmozzuk az örömöket, mikor mivel lehet...
Egyenlőre a szauna és az uszoda nagyon kielégítőnek minősűl :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése