2010. szeptember 29., szerda

Engedd magad EL

Egy trailer, egy újabb szerelmes történet hollywoodi sztájlban..amik általában mindig ugyanarról szólnak. Ezt gondoltam első megitélésre a legújabb filmek közül az EAT PRAY LOVE című filmről. A trailert megnézve valószínünek tartottam, hogy ez is , mint bármelyik más romantikus dráma elcsépelve tépi szét, ami tulajdonképpen vágyaink egyik alapkövét képzi.
Trailer:




Tévedtem. Valóban sok elemet felhasznál egy hagyományos szerelemüldöző filmekhez hasonlóan, de mégis olyan mód hozták létre a filmet, hogy végig élvezhető volt.

Történetileg egy olyan nőről szól (Julia Roberts alakításában), aki a házasságának első éve után egyre többször ébred rá éjjelenként, hogy az élete egy tökéletes vágányban halad, ez mégsem teszi őt boldoggá. A valóságtól eltérően a filmben Liz Gilbert kilép, mégpedig nagyon drasztikus módon a biztonságos életéből, otthagyva karierjét, házasságát, annak reményében, hogy megtalálja önmagát. Számomra a filmben élményt nyújtott, hogy a rendezés, a helyszínek választása, a díszletek fantasztikusak, a jelenetek nagyon összefüggésben állnak a rengeteg helyszín ellenére. Ezáltal a filmnézőt egy érdekes utazásra hívja a világ három legegzótikusabb helyére: Olaszország, a szenvedély, a kihívások és az ízek világába, India, a spiritualitás bölcsője és Bali misztikus helyeire.
Természetesen rengeteg kritikát kapott a film, amelyek között a negatív is szerepel, ennek ellenére úgyérzem a filmbeli szereplő belső útját nagyon szépen megképiesítették. Nemutolsó sorban érdekes a filmben a helyszínek és az érzékszervek az ízekkel való találkozása. Ezek kapcsolata is hordozza a filmbeli üzenetet: Ízleld az életet! (csak azt jó ízlelni, ami finom és örömmel tölt el...)

1 megjegyzés:

  1. Köszi az ajánlót, nagyon átjött a film hangulata. Listára került! puszi

    VálaszTörlés