2010. október 7., csütörtök

Egy kis tropikárium


Tehát az őszi nyomottság elleni harcból kiindúlva keressük a szépet és bizony nem is kell sokat böngésződni, mert Walesben sok lehetőség nyílik a szórakozásra, akár éjjel vagy nappal vágysz rá. Még nem sikerült nekünk egy éjjeli szorakozóhelyet kipróbálni, de nagyon nyitottak vagyunk rá, mivel egész európában híres az itteni fiatalok szorakozási szokása....sajnos nem azért, mert olyan jól csinálják, hanem azért, mert a legjobban itt ütik ki magukat a fiatalok a részegségben, álitólag anyira, hogy 1o-ből 3-at a sürgösségen ébresztenek fel...
Na de ez egy másik alkalom témaja lessz...:)


Swanseaban találtunk egy kis tropikáriumot, ahol különböző exotikus növények és állatritkaságok találhatóak, és úgy döntöttünk ellátogatunk és megkukkoljuk milyen lehet egy kis trópus a hideg klíma közepén.
Én nagyon kiváncsi voltam az ott található kis Gyapjasfejű Tamarin majmokra, másnéven Liszt-majmocska, amelyekből még állítólag csak 1ooo pédány található a földön.
Ez a gyönyörüséges kis "rokker hajú" állat magyar nevét a Liszt Ferencéhez hasonló hajkoronájáról kapta és mindössze 475 g, tehát kb. olyan kicsi , mint egy bögre és annyit nyom mint egy felesüveg.

Ez volt a legkedvesebb kép, amit a neten kaptam, saját fotót a lenti okok miatt nem tudtam készíteni...khm.

Legfőbb tevékenységük a táplálkozás, játék és veszekedés a társaikkal...persze nekem sikerem a megtekintésükben az volt, hogy amikor végre közel jött az egyik kis példány, hogy megnézzem közelebbről is, az nyugodtan leült az ágra és élő önkielégítésben volt részünk. Ennyit a lelkesedésről. Az első gondolatom az volt, hogy hát igen, ez ősidők óta benne van a férfi fajzatban, és azóta sem változott semmi...:))))

Mindemellett nagyon sok szép trópusi növényeket, japán rózsát (kép balra), aloe verat, hatalmas kaktuszkat, ausztráliai növényeket, borsfát láttunk, benti vízesés (kép fent), trópusi párás levegő, kellemes meleg és hatalmas fotoszintézis tanúi lehettünk :D

A másik kellemes meglepetés a sokszínű lóri papagály, amelyek nagy zajt csaptak és nagyon elvenen repkedtek a fejünk fölött.
Olyan érzésünk volt, mintha őserdőben lennénk, ahol ezek a madarak rendesen kukkolnák mit keresünk a területükön.
Nagyon aranyosak voltak, ez az ausztráliai faj nagyon érdekes madárfaj, csupa szín és elevenség, a színes tollazata pedig elegáns megjelenéssel színesíti a természetet. Sikerült egy fotót készítenem róluk, elég nehezen a benti párás levegő miatt, ami a fotógép lencséjét is elpárásította, de erre nagyon büszke vagyok, mert itt olyanok, mintha egyenessen beáltak volna egy fotóra :D



3 megjegyzés:

  1. ... és akkor újra bebizonyosodik, amit én annyit hajtogatok, valljuk be nem hiába...kicsi a bors..de hühhh....
    A papagájok sem semmik. Már csak a picusnyakkendő és a mikrofonok hiányoznak :))

    VálaszTörlés
  2. :)))
    tökjó a papagáj-csoportkép!
    A rikácsolásuk viszont nagyon idegtépő tud lenni, amikor esténként egy nagy fára összegyülve, többszázan órákig kórusban nyomják:)

    VálaszTörlés
  3. az tuti...minket komment igaz. Az is hogy a kismajmok ezzel is bebizonyitjak a fajunk eredetet:D, es biza Csillus ott 10en voltak papgalyokul es nagy koncert vol, kepzelem estenkent mi lehet nalatok:))))

    VálaszTörlés