2010. november 17., szerda

Hogyan lakjunk olcsón és kényelmesen?

Erre a kérdésre Nagybritannia hamar megtalálta a választ, amit mi úgy ismerünk, hogy "kovárté", azt ők olcsón megveszik és amig a ház felépül, addig benne laknak: az úgynevezett Statik Karaván.
Nekem az a fogalom, és olcsó lehetőség teljesen idegen volt eddig, előszőr márciusban találkoztam vele, amikor kijöttünk és a munkaadónk karavánt tudott bitosítani az ittlakásra ideiglenesen...őszintén és megvoltam győződve, hogy az általam ismert kis utazókaravánról van szó, de nagymeglepetésre egy egész más dolog várt itt ránk.



A Statik Karaván egy nagyon egyszerű , olcsó és kényelmes megoldás, 3oo fonttól kezdödően egész kényelmes kis otthont lehet venni. Ezt oda szállítják ahová szeretnéd, csak egy engedély és máris megvetted magadnak az első lakásod:).

Tulajdonképp egy egyszobás lakás, amelyhez nagyon olcsón hozza lehet jutni itt Nagybritanniában.

Érdekes mód itt annyira népszerű ez a karaván-életmód, hogy a családok egy új ház építésénél kiköltöznek ebbe a kis fémdobozba a birtok közepére és addig laknak ott, amíg az új ház fel nem épül. Vannak kollégáim, akik 4-7 évig laktak karavánban, családot alapítva.


Kilépve a könyezetünkből , utazgatva jöttünk rá, hogy egy egész kultusz épül ezek köré a karavánok köré, és meg is határozzák a brit felfogást. Itt nem található a hegyekben hétvégi ház, az emberek nem fektetnek be pénzt kissebb tulajdonokba, ami a család hétvégi szórakozásának, együttlétének adjon helyet, hanem e helyett bárhová mész találsz óriás karavánparkokat, ahol pár fontért kényelmes hétvégét tölthetsz el készen berendezett mobil lakásban.
Személyes tapasztalat mindig számít-alapon elmondhatom, hogyha otthon is lennének ilyen karavánparkok , akkor sok frissen összeköltöző pár, egyetemista, vagy utcára kényszerülő ember kérdése is könnyebben megoldódna. Természetesen az időjárás itt enyhébb, mint egyes helyeken erdélyben, de nem akkora a különbség, így sok helyen hasznos lenne, nemcsak kényelmes.

Ez a mi kis kuckónk képe, ez a példány van már 25-3o éves, de eddig megteremtette azt a környezetet, amit mi úgynevezünk, hogy meleg otthon :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése