2014. május 7., szerda

Get the London Look!

Akkor vágjunk bele. Milyen is a hétköznap Angliában? Csendes. Az utcákon nyugalom, ahol élek kevés forgalom, igazi kisvárosi szeánsz. Az emberek élik kisvárosi életüket, inkább autókáznak ha kijárnak, csak néhol látni a parkban gyerekeit sétáltató anyákat, bevásárolni kocsikázó családokat, a boltokban unatkozó elárusítókat.
Na de ha eljön a szombat este, akkor mindenki bezár, felveszi a legdivatosabb, legsexibb ruháját, időjárástól függetlenül a legvékonyabb dögös ruhadarabot, és csoportosan menetelnek a kocsmákba.

A város unalmas képe teljesen átváltozik és egy zajos, bulizós hellyé alakul át. Az emberek az addigi visszavonott természetükből teljesen kivetköznek és átváltoznak partyördögökké. A szórakozóhelyek teljesen megtelnek a kéj és parfüm illatával.
Erdélyi nőként én is szórakozom, fesztiválozom mai napig ha tehetem. Mégis bátran elmondhatom, hogy bármennyire erőlködöm, úgysem tudok visszaemlékezni, hogy olyan extrémen kivetkőzzek magamból és a módosult tudatállapot csúcsfokára küldjem magam, mint angol sorstárnőink. 
Ez a felismerés hamar megszületett bennem, miután kiköltöztünk, hisz kolleganőim, kik anyáinkal egy idősek, úgy mesélték éjszakai élményeiket a munkaszünetben, mint mi iskolaszünetben.

Elmesélték, hogy az angliai nők ha isznak imádnak balhézni. Tulajdonképpen ez által vezetik le a héten felgyült feszültségeiket. Ilyenkor normákat nem nézve gátlásaikból teljesen kivetkőzbe buliznak, mikor eléggé az alkohol hatása alatt vannak még a rendőrökbe is belekötnek. Ez teljesen természetes, ők már meg sem lepődnek a cimlapokon megjelenő botrányos fényképeken.  
Mi is kocsmázunk, néha többet is iszunk a kelleténél, talán másnap fejfájósan ébredünk és elkacagjuk az éjjel homályos élményeit, de az angliai nők olyan szintre emelik mindezt, ami már világszinten híres. Erre jó példaként szolgál a reklámokban bemutatott tökéletesség és a valóságban megmutatkozó éjszakai fényképek hosszú sora.

Minden második reklám, amit a tévé sugároz a szépség iparág terméke. Szemtől a szájtól a lábújjakig megmutatja mi a tuti, mi a sexy és hogyan kell ezt csinálni.
Egy alkalommal éjjel ottragadtunk Londonban és az a reklám jelmondata tárult elém, hogy: Get The London Look! A reklám a tökéletes alakú, parfümös szépséget mutatta be, aki tökéletes megjelenésével mindenkit elkápráztat az éjszakában. Ehhez képest a hírekben egészen más képek tárulnak elénk, ime egy pár példa. Az extrémebbje élőben látható akár London utcáin heti rendszerességgel:

 Mindenki ezt akarja, avagy "Get the London look".





 Az éjszaka leple alatt viszont ezt látni, avagy "GOT the London Look!"









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése